söndag 27 oktober 2013

Walter Hansel "Alyce" och Chassagne-Montrachet "Les Encegnieres"

Igår var det Montrachet och Pinot Noir från Russian River i glasen. Om vi börjar med förrätten vilket var en skaldjursrisotto med hummer och pilgimsmusslor, för att matcha det tog vi fram flaska  Chassagne-Montrachet "Les Encegnieres" 2010 från Marc Colin et Fils. Idag är det Marc son Damien  som ansvarar för huset. De håller till i Saint-Aubin själva har även mark i Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet.
Vinet hälldes över på karaff ca 30 minuter för servering. Plantorna är en mix från 1970, 1985 samt 2005. Det har legat på fat 10 månader före buteljering. De gör 9500 flaskor. Det här är ett ungt elegant vin med florala toner, syra och frukt i bra balans. Köpt hos Roberson London

Varmrätten bestod av Kycklingfile med prästost potatis. Kycklingen var först penslad med smält smör därefter la jag på massor av hackade färska kryddor, in i ugnen. Potatis steks med lök, därefter får det koka in med kycklingbuljong. Till sist blanda i pästost.
Vinet vi drack till var Walter Hansel Cuvee Alyce Pinot Noir 2009. Det är Walters son Steve som driver vingården idag, allt drivs mycket hantverksmässigt. De tar endast ut 1 ton / hektar vid nio plockomgångar.
I glaset har vi ren ung glädje, fin frisk doft av frukt och fat, alkoholen stör inte. Smaken är frisk, börjar mogna mycket bär. Lång fin eftersmak.
Flaskan bara försvann ...
Härligt vin, väl prisvärt
Köpt på SB 329 kr


,   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar