måndag 15 september 2014

Henriot Brut Millesime 1998 samt Roger Perrin 2007

Inför en helg på landet med god mat plockar vi med oss några flaskor.

Affären vi frekventerar lockade med fina skaldjur samt närproducerat kött denna gång.

Vi började med skaldjur och öppnade först en flaska Henriot Brut Millesime 1998.
Vinet bjuder på en rik och mogen doft, smak av bokna äpplen samt citrus, syran har börjat tona ner. Något kort i eftersmaken



Därefter grillade vi några fina köttbitar samt gjorde ett foliepaket med zuccini som toppades med vitlöksost. Till det öppnade vi en flaska Roger Perrin Chateauneuf-du-Pape 2007. I samband med att Tryffelsvinet hade en sortimentprovning nyligen provade vi en 2011, vilket direkt lockade till köp.  Åter till dagens vin, 2007 är mogen nu, lite krämig, frukten ger främst hallon och körsbär, örter och en fin kryddig ton. Lång mjuk eftersmak  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar